Всички знаят, че премахването на допълнителната тежест, намалява разхода на гориво

...
Всички знаят, че премахването на допълнителната тежест, намалява разхода на гориво
Коментари Харесай

Намаляваме средния разход на гориво на автомобила, ако изхвърлим ненужното от багажника

Всички знаят, че премахването на спомагателната тежест, намалява разхода на гориво при един автомобил. Затова и водачите би трябвало да махнат всички излишно от салона и багажника, защото това ще им обезпечи по-комфортно и по-евтино пътешестване.

Това настояват специалисти от Автомобилния клуб на Германия (AvD), третият по величина след ADAC и ACE. Те посочват  “правилото за двете седмици “, което може да помогне в сходна обстановка. Това значи, че всичко, което не е употребявано от водач през последните две седмици, може да бъде разтоварено от колата без скрупули на съвестта.

Това, да вземем за пример, могат да бъдат празни кутии от питиета или ботуши от последната разходка. В същото време нещата, предписани от правилника за придвижване по пътищата - като комплект за първа помощ, предупредителна жилетка и знак за спешно прекъсване (триъгълник), разбира се, би трябвало да останат в колата.

Ако тези елементарни рекомендации бъдат следвани, е реалистично да намалите междинния разход на гориво с няколко десети от литър, споделят специалистите на AvD. На собствен ред колегите им от ADAC дават много съответни изчисления - тези, които товарят багажника със 100 кг вещи, не би трябвало да се учудват, че разходът на бензин автоматизирано ще се усили с 0,3 литра на 100 км, написа AutoMedia.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР